събота, 12 февруари 2011 г.

Белтъкът от яйцето е като сопол нали?

събота, 12 февруари 2011 г.
Ако вие не сте се сетили на какво ви прилича суровият яйчен белтък, то явно не сте вие готвача в къщи. Винаги, когато разчупите яйце, слузестата прозрачно-белезникава маса на белтъка веднага извиква асоциацията с есенния грипаво-настинков сопол.



Консистенцията, протичането и хладната лепкавост няма как да бъдат оприличени на нещо друго. Сега остава въпросът след като всички се сещаме за сополи като ни се наложи да отделим белтъка от жълтъка защо никой от нас не се е сетил за някакво практическо приложение на тази асоциация?

Със сигурност ви е попадал някой "белтъкоотделител" и отдавна не се борите с бабешкия метод за претакане на жълтъка от едната в другата черупка. Точно тези "революционни" уреди и поразителната прилика на яйчния белтък със сополите са вдъхновили производителите на този белтъко отделител.

Показания уред се състои от невинно изглеждаща чашка, чието предназначение е да се освободите от сополивата част на яйцето и да използвате само жълтъка. За целта чуквате едно яйце в чашката и източвата слузестата маса белтък ... през носа. Да! Точно като истински прозрачни, умерено слузести сополи. Невероятна идея нали?

0 коментара:

Публикуване на коментар